Vijesti

Svijetu prijeti nestašica hrane za 10-12 mjeseci, rečeno na Forumu u Davosu!

Rastuća inflacija, ruska invazija na Ukrajinu, napetosti u opskrbnom lancu, globalna nesigurnost hrane, pandemija COVID-19 – to su ključne teme na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu.

Brojni rizici s kojima se suočava globalno gospodarstvo doveli su do sve tmurnijih izgleda za poslovne vođe, vladine dužnosnike i druge sudionike ovog sastanka u nadolazećim mjesecima. Ekonomisti kažu da je rat u Ukrajini dodatno usporio globalni ekonomski oporavak od epidemije.

Direktorica Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva ovog je tjedna pokušala ublažiti zabrinutosti rekavši da je globalna recesija malo vjerojatna, ali to ne znači da je nemoguća.

Georgieva je istaknula da Međunarodni monetarni fond predviđa gospodarski rast od 3,6 posto u 2022., “još daleko od globalne recesije”. No priznala je da će to biti “teška godina”, s jednim velikim problemom porastom cijena hrane, dijelom zbog ruske invazije na Ukrajinu.

“Globalno, zabrinutost oko pristupa hrani po razumnim cijenama je na vrhuncu”, rekla je.

Rastuća kriza – posebno za zemlje Afrike, Bliskog istoka i Azije koje se oslanjaju na jeftinu pšenicu, ječam i suncokretovo ulje, proizvode koje je Rusija blokirala u lukama u glavnom proizvođaču Ukrajini – ključna je tema Davosa. Europska unija i Sjedinjene Države optužuju Rusiju da koristi zalihe hrane kao oružje.

“Rusija pljačka ukrajinsku hranu s okupiranih teritorija i spaljuje ukrajinsku hranu s drugih teritorija”, rekao je izvršni potpredsjednik Europske komisije Valdis Dombrovskis na panelu u srijedu, 25. svibnja. skladišta i uništavaju drugu poljoprivrednu infrastrukturu i opremu u Ukrajini.

“Jasno je da Rusija to radi namjerno kako bi stvorila krizu u globalnoj opskrbi hranom”, rekao je Dombrovskis.

David Beasley, izvršni direktor Svjetskog programa za hranu, rekao je za Associated Press u Davosu da bi se svijet mogao suočiti s problemima u opskrbi hranom u idućih 10 do 12 mjeseci ako zalihe iz Ukrajine ne budu mogle ući na tržište. Zemlja.”

Industrija poluvodiča još uvijek se bori s problemima opskrbnog lanca, uključujući usporavanje isporuka napredne opreme koja se koristi za izradu računalnih čipova.

Prošle godine došlo je do globalne nestašice čipova jer se potražnja oporavila nakon pandemije i koristili su se u svemu, od automobila do kuhinjskih uređaja.

Izvršni direktor Intela Pat Gelsinger rekao je da je njegova tvrtka u boljem položaju od rivala za rješavanje problema s opskrbom jer ima veću kontrolu nad resursima.

“Ali, kao i svi, moramo se ekonomski nositi s istim izazovima”, rekao je na okruglom stolu za vijesti.

Gelsinger je rekao da ne očekuje da će industrija poluvodiča riješiti svoje probleme u opskrbnom lancu do 2024. Njemački proizvođač automobila Volkswagen “tijekom ljeta postigao je jasna poboljšanja” u opskrbi potrebnim mikročipovima, rekao je predsjednik Herbert Dies na marginama sastanka.

Članica uprave Audija Hildegard Wortmann izjavila je na konferenciji za novinare da, iako Audi u vlasništvu Volkswagena ima “najvišu razinu knjiga narudžbi dosad”, kupci će morati čekati godinu ili više.

Izvršni direktor National Air Services Hasan El Houri rekao je da se zrakoplovna industrija, koja je teško pogođena pandemijom, snažno oporavlja.

Ova tvrtka sa sjedištem u Kuvajtu pruža zračnim prijevoznicima usluge kao što su osoblje za prijavu na let i prijevoz do i od zrakoplova, rukovanje prtljagom i rukovanje zračnim teretom.

Spojit će se sa svojim britanskim konkurentom kako bi stvorio najveću svjetsku kompaniju za zračne usluge.

“Gotovo sve zrakoplovne tvrtke s kojima sam razgovarao izvješćuju o velikim povratima, posebno ovog ljeta”, rekao je Elhouri.

Očekuje da će se zrakoplovna industrija vratiti na razinu prije epidemije do kraja ove ili sredine iduće godine, ranije od prognoze grupe zrakoplovne industrije International Air Transport Association za 2025.

Međutim, industrija je tijekom epidemije pretrpjela gubitak od 200 milijardi američkih dolara. Drugi veliki problem je rast cijena nafte zbog ruske invazije na Ukrajinu, što će prisiliti zrakoplovne prijevoznike da povećaju cijene zrakoplovnih karata i potencijalno oslabiti potražnju za putovanjima.

Gita Gopinath je prvo rekla da osim krize troškova života uzrokovane sve većim cijenama goriva, hrane i drugih dobara, središnje banke također podižu kamatne stope kako bi se izborile s visokom inflacijom, dok se kinesko gospodarstvo grči zbog pandemije izazvane COVID-19. lockdown Usporavanje Međunarodni monetarni fond potpredsjednik. -u.

“Dakle, svijet se suočava s nizom šokova”, rekla je u srijedu na panelu o globalnom rastu.

Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u srijedu da je situacija posebno akutna u Europi, pogoršana ratom u Ukrajini.

“Europa se suočava s 20% više problema u globalnim lancima opskrbe nego bilo koje drugo tržište na svijetu. Stoga ne čudi da uska grla u globalnom lancu opskrbe više pogađaju europske tvrtke nego druge zemlje”, rekla je.

Predsjednica Nasdaqa Adena Fridman rekla je u ponedjeljak na panelu US Economic Outlook da je za ulagače koji ne vide trend “odluka o prodaji veća odluka od odluke o kupnji.” Puno lakša.

error: Content is protected !!