Lifestyle

Naša glumica otišla na selo da gaji ovce i povrće u plasteniku, promijenila život iz korijena

Marija Petronijević, poznata glumica, donijela je hrabru odluku prije nekoliko godina da zamijeni užurbanost gradske buke mirom seoskog života te se preselila u svoje rodno mjesto Visibaba. Njen životni stil sada obilježavaju seoski poslovi, a njen entuzijazam za ruralni život odražava se i na društvenim mrežama, gdje redovno dijeli svoje avanture i uspjehe.

Čak ni rođenje djeteta prije nekoliko mjeseci nije usporilo Marijinu poslovnu ekspanziju. Umjesto samo bavljenja stočarstvom, sada se također posvetila poljoprivrednim aktivnostima. Njen plastenik postaje središnje mjesto njenog rada, a s ponosom dijeli svoje uspjehe sa svojim pratiocima na Instagramu.

U njenom plasteniku rastu raznovrsne kulture. Marija uzgaja tikve, kestenje, pinjole i posebnu vrstu čarobnog pasulja koji je očarao njenu publiku. Njeni postovi o biljkama naišli su na pregršt pozitivnih komentara, što jasno pokazuje interesovanje i podršku njenih pratitelja za njen novi životni put.

Pored poljoprivrednih aktivnosti, Marija se također brine o stadu ovaca na svom imanju. Njena ljubav prema životinjama, zajedno s radosti koju pronalazi u ruralnom okruženju, jasno pokazuje da je ovakav način života pun pogodak za nju.

Marija Petronijević istinski uživa u seoskim poslovima i životu na selu, što se vidi iz njenih objava na društvenim mrežama i iz njenog opisa svojih aktivnosti. Njen primjer pokazuje kako se promjena životnog stila može donijeti unutarnje zadovoljstvo i mir, te kako seoski život može biti izvor inspiracije i sreće.