Zanimljivosti

Djevojka za primjer: Sofija umjesto izlazaka i skupih krpica i štikli bira ovce!

Ova prelijepa djevojka, svakog jutra hrabro uzima svoju torbu, puni je namirnicama koje će joj biti potrebne za cijeli dan i izvodi ovce na ispašu. Njene fotografije na Fejsbuk stranici “Ljepote zavičajne i na selu” izazvale su brojne komentare, ali većina njih bila je iskreno podržavajuća.

Mnogi su izrazili divljenje prema njoj, naglašavajući da ne bi trebala osjećati sram ili stid zbog svojih aktivnosti, te da je ona u ovom čudnom vremenu poput osvježavajućeg daha – nešto lijepo, dobro i neiskvareno. Komentari su obilovali riječima hvale za njenu vitalnost, pozitivnu energiju i unutarnju ljepotu.

“Vidljivo je da si puna zdravlja, snage i dobrote. Nikad oni neće biti kao ti”, jedan je od mnogobrojnih komentara koji su izražavali podršku i divljenje.

Unatoč većini pozitivnih komentara, bilo je i onih koji su sumnjičavo gledali na Sofijin način života. Primijetili su da Sofija nosi vještačke nokte, što je neke potaknulo na kritike, tvrdeći da se ona “samo folira” i nije ništa bolja od ostalih djevojaka.

Ipak, među svim komentarima prevladavala je podrška, divljenje njenom skromnom i marljivom načinu života. Njen primjer, u današnje vrijeme kada je rijetkost vidjeti mlade koji se okreću stočarstvu umjesto lagodnostima modernog života, ističe se kao hrabar i inspirativan.

Iako stranica navodi da se djevojka zove Sofija, pokušaji stupanja u kontakt s njom nisu bili uspješni. Bez obzira na to, njen primjer ostaje inspirativan, pokazujući hrabrost i otvorenost u izboru nekonvencionalnog načina života.