Vijesti

Katarina (62) živi u braku bez INTIMNIH ODNOSA pa si je našla 23 godine mlađeg ljubavnika: ‘Udovoljavam si koliko mogu’

Katarina i njen suprug će uskoro proslaviti četiri desetljeća zajedničkog života, no ona iznosi svoje duboko zaključke o vlastitom braku.

“Sve bliže nam je obilježavanje 40. obljetnice braka, ali kad pažljivo promislim, možda bi bilo bolje da nikad nisam stupila u brak. No, potječem iz konzervativnog okruženja i praktički sam bila prisiljena izabrati prvog pristojnog kandidata. Možda je u početku bilo nešto ljubavi. Rodila sam dva sina, kupili smo kuću, a onda je došao i rat. Sve sam se više trudila biti majka, supruga i raditi na poslu.”

Kad su sinovi odrasli, Katarina je primijetila da su živjeli s njom i suprugom, čak i kad su imali svoje djevojke.

“Sve to vrijeme osjećala sam se kao da imam četvero djece. Onda je sve krenulo nizbrdo, suprug je izgubio posao sa 45 godina. Ja sam radila, i na poslu i kod kuće. Jedini pozitivan aspekt bio je taj što su nas djeca držala vezanima za mladost, ali onda sam i ja ostala bez posla.”

Katarina je morala pokriti kredit i sve ostale troškove s vlastitom plaćom, što je postalo izuzetno teško kad je ostala bez posla.

“Tek kad smo se našli sami, shvatili smo koliko su godine brzo prošle. Tada sam spoznala da suprug i ja nismo samo različite osobe, već gotovo kao da živimo u paralelnim svjetovima. On nije duhovit niti društven, ne uživa u plesu, a na druženjima mu je bitno samo naći društvo za šankom. S druge strane, ja sam vesela, duhovita i volim društvo. Nakon gubitka posla, pronašla sam nekoliko različitih poslova, dok je on samo ostajao kod kuće.”

Dugo vremena Katarina je osjećala usamljenost, pa je na Facebooku tražila nešto više.

“Tada sam počela koristiti Facebook i dopisivati se s mlađim muškarcem. Osjećala sam se ponovno kao u mladosti, puna smijeha i radosti, tajno sam izlazila s njim na zabave, dok mi suprug nije počeo provjeravati mobitel i pronašao naše poruke. Pratio me po gradu, okrenuo djecu protiv mene, a ja sam se zaista zaljubila.”

Katarinin ljubavnik je mnogo mlađi od nje, 23 godine, i svjesna je da njih dvoje nemaju zajedničku budućnost.

“Nismo imali nikakve izglede za budućnost, a nisam mogla napustiti nezaposlenog supruga jer sam morala brinuti o njemu financijski. Ne volim svog supruga, živimo kao cimeri, a on mi stalno prigovara zbog ljubavnika. Ipak, živim sjećajući se lijepih trenutaka. Ponekad se još uvijek sastajemo, svaki dodir, svaki poljubac mi je dragocjen. Kad sve sagledam, čini se da sam prokockala svoj život, ali bez obzira na godine, sada sam počela više misliti na sebe i svoju sreću.”