Vijesti

Vera pobjegla iz Albanije i UDALA SE ZA SRBINA, pa dovela i sestru “Na selu mora da se radi, nije lako” (VIDEO)

Selo Buđevo na Pešteri dugo je bilo napušteno, s muškarcima koji nisu mogli pronaći partnerice voljne živjeti u ne tako pristupačnim krajevima. No, s porastom neženja, mnogi su potražili sreću u Albaniji, što se pokazalo kao mudar korak.

Iako su mnogi sumnjali u takve međukulturalne brakove, na kraju se pokazalo da su gotovo svi uspjeli, a Buđevo je ponovno zaživjelo uz dječji smijeh. Nakon više od desetljeća, vrata seoske škole ponovno su se otvorila. Iznenadilo je mnoge saznanje da su od ukupno 12 učenika njih 11 roditelji Albanci.

Vera Matović bila je prva srpska nevjesta koja je prije 13 godina došla iz Skadra u selo Buđevo na Pešteru, 15. srpnja 2006. Kasnije je dovela i svoje sestre, a sve su istaknule da nisu ni najmanje požalile te da bi sve učinile isto da mogu vratiti vrijeme.

Životnost nepredvidljivosti dokazuje činjenica da se Violeta zaljubila upravo u sestrinog šogora. Priznaje da je imala prednost pred Verom jer ju je ona uputila u sve što treba raditi i kako izgleda život na tom dijelu Srbije.

“Na selu se mora raditi, nije lako, ali tko je marljiv, nauči”, rekla je Violeta.

U istom selu, nedaleko od sestara Matović, živi Ljulja Novčić, porijeklom iz Albanije koja se udala prije 17 godina za Marka Novčića s kojim ima troje djece.

“Htjela sam se udati blizu svog kraja, ali moralo je biti ovako. Na kraju sam sretna što sam majka i lijepo mi je s Markom”, govorila je Ljulja, dok joj je suprug dodao:

“Život na selu je težak jer moraš raditi od zore do sumraka”, rekao je on.

Dvadesetak kilometara od Buđeva, u Višnjevu, živi Mira Krivčević iz Albanije, koja je s suprugom Vukićem više od 13 godina. Plod njihove ljubavi su nadareni potomci za koje čine sve kako bi im osigurali bolju budućnost.

Na pitanje je li zažalila što je došla iz Albanije u Srbiju, odmah je odgovorila:

“Ma ne, nikako”, rekla je Mira za Exploziv. Ponosno je istaknula da imaju devet krava, bika, junica.

error: Content is protected !!