Vijesti

NASER ORIĆ PONOVO PRIJETI RATOM I KRVOPROLIĆEM: “Na Drini je sve počelo, na Drini će sve i završiti” (VIDEO)

Branimir Kojić, predsjednik Skupštine Republičke organizacije obitelji zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila, kazao je kako ratni zapovjednik tzv. Armije BiH u Srebrenici Nasser Orić ponovno prijeti oružanim sukobima i novim krvoprolićem. .

Sinoć je u Nezuku održana manifestacija povodom obilježavanja 28. godišnjice proboja 28. divizije tzv. Orić se tada osobno obratio bosanskoj vojsci i na kraju govora rekao: “S Drinom sve počinje, s Drinom će sve i završiti. Mi smo Podrinjaci, rođeni smo ili suđeni ginuti, Ili pobijediti, i ako Bog da mi ćemo pobijediti”, kazao je Kojić.

Orici je citirao ovaj citat pred kraj snimljenog govora:

Kojić je rekao da je Orić na ovaj način još jednom zaprijetio oružanim sukobima i novim krvoprolićem, a zastrašujuće je što su u prvom redu sjedili potpredsjednik Republike Srpske Amir Duraković i zamjenik gradonačelnika Srebrenice Hamdija Feizić.

– Obojica su zdušno reagirala na te verbalne prijetnje, koje su svakako za svaku osudu. “Tražimo od nadležnih da ih sankcioniraju”, kazao je Kojić.

Dodao je da su obojica, koji primaju plaće iz proračuna Republike Srpske, podržali ideju o novom sukobu i iskazali cijenjenje Oriću.

– Da je Orici mislio da će njegova priča o nevinosti začepiti usta mnogima, rekli bismo mu i svaki dan bismo pričali kakav je on monstrum. Optužen je u Haagu, ali znamo da je sve učinjeno da se optužbe ne dopune kako bi ga se lakše oslobodilo, a znamo i da sud nije htio pozvati ni dva možda ključna svjedoka, novinara Washington Posta Johna Pomfreta i Veteran Toronta Bill Schiller također je javno prijetio tužitelju Janjiću tijekom suđenja pred sudom u BiH. Također znamo da su zbog prijetnji i ucjena svjedocima od strane Orića i njegovih satelita mnogi promijenili iskaze, a mnogi odustali od njih, istaknuo je Kojić.

Kojić je podsjetio da prijetnje ratom od strane optuženog komandanta Petog korpusa Atifa Dudakovića jasno pokazuju da Muslimani ne žele mir i da stalno zveckaju oružjem i upućuju prijetnje, sudovi i tužiteljstva. Na to strane moraju reagirati i Republika Srpska MUP podiže sigurnost na najvišu moguću razinu.

– Rekli smo Orici i njegovim sljedbenicima da ne želimo rat, ali smo mu rekli i da nećemo dopustiti da nas masakriraju kao što su to učinili 1992. i 1993. godine. Znamo s kim imamo posla, a njegove nas prijetnje neće uplašiti niti ušutkati. Dok smo živi govorit ćemo istinu a njega će istina boljeti jer se boji zatvora. Kojić ističe da je kukavica, što je dokazao kada je pobjegao iz Srebrenice i svog naroda, a sada se predstavlja kao heroj.

Kojić je istaknuo da ljudi koji prodaju humanitarnu pomoć svom narodu nisu heroji.

“Znamo da je u ratnim godinama nanio veliku štetu svom narodu”, zaključio je Kojić, prenose mediji.

error: Content is protected !!