Zanimljivosti

Džaba ti što si sjajna žena ako živiš kraj čovjeka koji ne vidi tvoju vrijednost: Psihologija modernih veza

Jednom kada pročitate priču o sočnoj breskvi na neke stvari vjerovatno više nikada nećete gledati istim očima.

Možete biti najatraktivnija osoba na svijetu dok trunete u domu muškarca koji ne vidi vašu vrijednost. Zamislite to na ovaj način. Ti si najsočnija breskva na svijetu i svaki muškarac koji voli breskve bit će ti sretan. Sazriješ, spustiš se na zemlju i čekaš da te netko pronađe.

Čovjek koji vas je uočio čudno vas je pogledao, pitajući se treba li vas povesti sa sobom. Mislio je – ne želim da te itko drugi ima. Stavi te u svoju torbu i ti – breskvica najsočnija – tako si sretna, tako ponosna što je netko tebe izabrao, netko htio da si njegova.

Osjećate se kao da ste posebna vrsta i spremni ste se posvetiti toj osobi. Kad dođete kući, ta vas osoba ostavi za kuhinjskim stolom i satima prolazi kraj vas. Počinjete shvaćati da ta osoba uopće ne voli breskve. Počinješ shvaćati da nije dovoljno biti najsočnija breskva na svijetu.

Počinješ shvaćati da te on bira samo zato da te drugi ne žele. Pa stojiš tamo i polako truneš. Muškarac kojem se želite pokloniti želi vas pored sebe, ali ne želi uživati ​​u vašoj ljepoti. Vidite ga kako uživa u drugim stvarima, vidite ga kako veselo jede jagode.

I polako propadaš i gubiš svoju ljepotu. Sva tvoja vrijednost je izgubljena jer taj sebični čovjek nije znao kako te imati, niti želio da te itko drugi ima. Ova metaforička priča u potpunosti objašnjava stvarnost mnogih ljubavnih odnosa.

Mnoge će žene popustiti pred muškarcem koji ih jednostavno nije spreman cijeniti i voljeti. Ne zna ih voljeti, ali ne želi ni da ih itko drugi ima.

error: Content is protected !!