Zanimljivosti

Ako tražite devojku onda pravac u ovo selo. Ovdje žene vape za muškarcima (VIDEO)

U dubokim prostranstvima južnog Brazila, smješteno je zabačeno selo koje nosi ime Noiva do Kordeiro, čije su ulice obilježene pričama snažnih žena koje vladaju ovim prostorom. Za razliku od većine tradicionalnih zajednica, ovo selo je poput oaze u kojoj dominiraju ženske snage. S vremenom, postalo je poznato po svojoj neobičnoj demografskoj strukturi, gdje su muškarci rijetkost, a žene su tihe vladarice ovog malog svijeta.

Dok većina mladih muškaraca napušta selo u potrazi za boljim životom u obližnjim gradovima, žene ostaju, hrabro se suočavajući s izazovima svakodnevnog života. Njihova borba nije samo sa surovošću ruralnog života, već i s emotivnom prazninom koju ostavlja nedostatak muškaraca u njihovim životima. Dok se sunce smiruje iza horizonta, a tiha atmosfera sela postaje gušća, osjećaj usamljenosti prožima srca ovih hrabrih žena.

Međutim, uprkos izazovima s kojima se suočavaju, ove hrabre žene odlučile su preuzeti sudbinu u svoje ruke. Nina, mlada i odlučna, predstavlja glas njihove zajednice. Njena strastvena želja za promjenom navela ju je da uputi poziv neženjenim muškarcima iz svih krajeva Brazila da se pridruže njihovoj zajednici. Ovaj poziv nije samo puko traženje partnera, već i poziv na promjenu, na stvaranje novih oblika ljubavi i podrške.

“Naša ljubavna priča nije samo o pronalaženju partnera, već i o izgradnji zajednice utemeljene na jednakosti i poštovanju”, objašnjava Nina s osmijehom na licu.

Noiva do Kordeiro nije samo selo, već i simbol slobode i samopouzdanja. Osnovano od strane hrabre Marije Senjorine de Lime, žene su se okupile kako bi stvorile mjesto gdje mogu živjeti u skladu sa svojim željama i snovima. One su postavile jasna pravila i norme koje su muškarci koji žele postati dio njihove zajednice dužni poštivati. Zahtjev za priključenjem nužno je praćen spremnošću da se prihvate običaji i vrijednosti koje čine srž ovog neobičnog sela.

“Dokazano je da žene mogu uspješno voditi naše selo. Naše zajednice su harmoničnije i organiziranije kada je vođenje u njihovim rukama”, ističe Nina, dok njen glas odjekuje među kućama sela.

Dok se sunce lagano spušta iza brežuljaka, Noiva do Kordeiro nastavlja svoju priču, priču o hrabrosti, ljubavi i zajedništvu. U ovom zabačenom kutku Brazila, žene su dokazale da nisu samo nositeljice tradicije, već i arhitekti budućnosti. Njihov poziv neženjenim muškarcima nije samo poziv na ljubav, već i na promjenu, na stvaranje novog svijeta gdje su snaga i nježnost podjednako važni.

UKOLIKO ZELITE DODAJTE ME NA PROFIL ISPOD:
FACEBOOK