Zanimljivosti

Taksist oduševio regiju, odbio bakicama naplatiti vožnju: ‘Imam i ja majku kući…’ (VIDEO)

"Samo dobrim namjerama možemo ići naprijed", rekao je taksista Milorad i dodao da mnoge njegove kolege svakodnevno čine takva dobra djela, često i sami ne znaju.

Beogradski taksista Milorad Rafailović oduševio je region nakon što je društvenim mrežama postao viralan snimak na kojem odbija da naplati dve starije žene.

– Devojke, u redu je, i mama je kod kuće – rekao im je taksista.

Milorad je za Telegraf rekao da je oduvijek imao slabost prema starijima i ženama sa djecom, ističući da mnoge njegove kolege svakodnevno čine takva dobra djela, ali ih nikad ne uhvate.

– Događa se to među nama, pa nije ni slučajno ni neuobičajeno… Poručit ću svojim kolegama da ostanu to što jesu i da budu malo suosjećajniji prema starijim sugrađanima. Uostalom, bili smo tu za njih, bili smo tu kada su poplave i sve nedaće zadesile našu zemlju, tako da samo s dobrim namjerama možemo naprijed – rekao je Milorad.

Jedna od scena koja će mu se zauvijek urezati u sjećanje je, kaže, kad je dementnoj baki pomogao da se vrati kući, a taj susret nije bio samo stopiranje.

– Najuzbudljivije je bilo kad sam vozio stariju baku koja je imala demenciju i nije znala gdje joj je kuća ni ime kćeri. Uzeo sam osobnu iskaznicu. Adresa je bila u Medakoviću, a krenuli smo i stali ispred zgrade koju nije prepoznao. Onda sam pronašao ime jedne žene u njenom telefonu. Kći je zaplakala. Htjela je platiti kartu, ali je, naravno, nisam uzeo – rekao je Milorad.

Back to top button
fullbrightscholarships