Lifestyle

“Suprug i ja smo se zaljubili u istu ženu, sad živimo zajedno” (FOTO)

Poliamornost je valjan oblik veze i u tome nema ničeg lošeg ili nemoralnog. Imamo slobodnu volju, sopstveni identitet i sopstvenu ljubav, koja je lepa kao ljubav između dva partnera, kaže Rosi

Rozi Hejli (24) iz Brizbejna u Australiji je 2018. godine priznala svom suprugu da je biseksualna i da želi da bude intimna sa drugim ženama, a počeli su da se stvaraju znaci ljubavnog trougla.

Dva mjeseca kasnije u maju, Rosie i njen suprug Ty (23) upoznali su Keneshia Petty (23) na Tinderu i oboje su se zaljubili u nju i ona u njih. Na kraju su se toliko zbližili da su odlučili da žive zajedno i postali su nerazdvojni.

Rosie je čak zaprosila Kenesiju kada je njen muž bio raspoređen kao pripadnik odbrambenih snaga Bliskog istoka. Ponudu je pratio preko skajpa. Kada je došao kući, zaprosio je i nju. Rekli su da će se sve troje venčati sledeće godine, ali nisu rekli kako planiraju da se venčaju i da li će takva zajednica biti legalna.

– Poliamorija je etička, autentična ljubav koju svako od nas podstiče i podržava. Biti u trostrukoj ljubavnoj vezi znači više ljubavi, više razumevanja, više ohrabrenja – kaže Kenesia.

– Ovakav zajednički život nije ni težak ni lak. Bilo je puno prilagođavanja, kompromisa i smišljanja kako da sve stvari uklopim u ormar koji stane za dvoje – dodala je.

Rekla je da je prijedlozi nisu iznenadili. Onog dana kada je kleknuo na jedno koleno i dobio njenu dozvolu, sva trojica su već bila u kupovini za “veliki dan”.

– Srce mi je stalo kada je kleknuo na jedno koleno i molio me da mu budem žena. Rekla sam mu da ću se udati za njega kad god poželi – priseća se ona.

Rosie nije ljubomorna, ali srećna što će ih biti više, što će biti drugih ljudi oko nje.

– Pre nego što sam je zaprosio, bio sam veoma nervozan. “Planirala sam mjesecima i odlučila da sačekam do njenog rođendana”, rekla je Rosie i dodala da se njenoj porodici jednostavno nije dopao aranžman i da ne bi prihvatila Kenesiju.

– Poliamornost je valjan oblik veze i u tome nema ničeg lošeg ili nemoralnog. Svi se volimo, veoma. To nije neka vrsta seksualnog, religioznog ili drugog opšteg kulta. Imamo slobodnu volju, svoj identitet i našu ljubav, koja je lepa kao ljubav između dva partnera – dodala je.

Back to top button
fullbrightscholarships