Lifestyle

NIJE USPJEŠNA ONA KOJA SE UDA – VEĆ ONA KOJA MOŽE SVE I BEZ MUŠKARCA: POUČNA PRIČA ŽENE

Nije svima suđeno pronaći sreću u braku. Za neke ljude, brak se s vremenom mijenja do te mjere da supružnici postaju gotovo neprepoznatljivi jedno drugome.

Danas vam donosimo priču o ženi s čijom se sudbinom mogu poistovjetiti mnoge druge žene. Moje ime je Elena, imam 34 godine, imam malu kćer i razvedena sam. Međutim, razvela sam se ne zato što me muž ostavio, nego zbog osobne odluke. Tijekom svog života slušala sam poruke poput “svaka žena bi se trebala udati”, a ta poruka je došla od moje majke koja je također udana i ima mene.

Okolina i društvo oko mene promovirali su ideju da su udane žene uspješne žene, gotovo kao da je to ženi jedini cilj u životu. Neudane žene često su se suočavale s predrasudama i osudama, a udane i razvedene žene bile su tretirane sa sažaljenjem. Još kao tinejdžer osjećao sam da nešto nije u redu s tim stavom.

U braku svojih roditelja nisam vidio vječnu ljubav i sreću. Shvatio sam da su zajedno iz navike, kao rođaci, bliski, ali ne i romantični partneri. Udala sam se tek sa skoro 30 godina. Moj muž je dobar čovjek, ali brak nije bio onakav kakav sam očekivala. Iako sam kao žena ispunila tu „osnovnu životnu obvezu“, osjećala sam da sam učinila nešto loše, pa čak i jako bolno.

Samo nekoliko mjeseci nakon braka, pala sam u depresiju. On ima svoje vrijeme – ide na posao, druži se s prijateljima, ide u restorane, a ja sam cijeli dan doma sa svojom djevojčicom. Iscrpljena sam, ali moj muž ne želi unajmiti dadilju, za koju smatram da je potrebna kako bih imala vremena za sebe, kojeg jednostavno nemam.

Nakon četiri godine braka odlučili smo se razvesti. Ne zbog depresije, već zato što sam shvatio da mi ne treba partner koji je sebičan, ne mari za to što mu je žena nesretna i koji joj nije voljan ugoditi. Sada, nakon razvoda, ljudi me često žale, unatoč upornim pokušajima da im objasnim da sam sada sretnija.

Ali dopuštam im da svoja mišljenja zadrže za sebe. Što je najvažnije, osjećam se ugodno u svojoj koži, a ne u tuđoj. Onima koji tvrde da je uspješna žena ona koja se uda poručujem: Uspješna žena je žena koja je u stanju postići sve što želi, bez obzira na prisustvo muškarca u njenom životu.

error: Content is protected !!