Vijesti

IBRAN MUSTAFIĆ: Sve priče o SREBRENICI su laž i prevara, Alija je saučesnik zločina Orićeve mafije!

“Majke Srebrenice su lažovi, sve priče o Srebrenici su laži i prevare”, kazalo je Tužilaštvo BiH kao svjedok na suđenju Naseru Oriću Počinje svjedočenje Ibrana Mustafića.

Mustafić je govorio pred većinom lokalnih medija, uključujući i novinare BN TV, u centru Sarajeva.

Mustafić je rekao: “Došao sam na ovaj sud da branim čast nevine djece od ovih bandita koji su se ovdje okupili, ukratko, ljudi koji tvrde da su heroji Srebrenice, a zapravo su heroji srebreničke prevare.”

Kazao je da bosanskohercegovački sudovi nisu dozvolili istinu i da je jasno da je to namješten proces.

“Došao sam u Sarajevo da otvorim ‘Pandorinu kutiju’ i da javnosti dam do znanja da je Srebrenica prodata. “Haos je orkestriran u kuhinji međunarodne zajednice, s Alijom Izetbegovićem i Srebrenicom na čelu sa Naserom Orićem. Zajedno brenička mafija saučesnici u krivičnom djelu”, pojasnio je Mustafić.

Ibran Mustafić je tokom rata bio predsjednik Izvršnog odbora SO Srebrenica i autor knjige “Planirani haos” o političkoj eliti u Bosni i Hercegovini tokom rata u Bosni i Hercegovini, umiješanosti Srebrenice i maltretiranju civila radi rata svrhe.

Mustafić je tvrdio da je država žrtvovana da bi privukla svjetsku pažnju, dok je Srebrenica projekt međunarodne zajednice.

On je također naveo da su njihovi sunarodnici ubili najmanje 500 do 1.000 Bošnjaka iz Srebrenice tokom proboja prema Tuzli u julu 1995. godine, kao spisak onih koji “moraju stati po svaku cijenu Sloboda po cijenu”.

Nakon incidenta na Sudu BiH i Mustafićevog pokušaja da ga diskvalifikuje zbog “ludila”, Mustafić je rekao da želi zaštitu policije, ali i šire javnosti, prenosi BN TV…

Back to top button
fullbrightscholarships