Estrada

BELANČEVINE SU ONO ŠTO NAMIRNICI DAJE VISOKU VREDNOST

Upravo je to ono što smo decenijama slušali i zbog čega danas snosimo posledice. Vašoj prekrasnoj mašini, zdravom telu, potrebno je malo ali visokovrednih biljnih i bazično metabolišućih belančevina da bi ostalo zdravo.

Već i zato što zdravo telo mora da troši značajno manje belančevina zbog smanjene potrebe za stalnim uništavanjem kiselina. Suviše belančevina veoma šteti telu, a onoliko koliko se danas preporučuje sigurno će nas uništiti, dugoročno gledano. Sve više i više shvataju čak i takozvani „stručnjaci“, i iznenada je to postalo najnoviji hit, da čovek ne sme uzimati suviše belančevina.

I jednostavno rečeno, ti ljudi su u pravu. Daleko je od mene pomisao da vam preporučujem šta treba da jedete i šta treba da izbegavate. Međutim, moja je namera da vam ovde iznesem jednostavne činjenice, tako da možete da živite dugotrajnim, mladalačkim načinom života. Ne morate se svega što govorim stoprocentno držati, to je prepušteno vama. Pozivam vas jedino da prerazmotrite svoje navike. Znam da ću time ponekom od svojih savremenika ugroziti njegovu svetu kravu, u stvarnom smislu te reči, ali preuzimam tu odgovornost.

error: Content is protected !!