Zanimljivosti

Bakina mudrost: “Kad biraš muškarca za brak, gledaj pažljivo kako se odnosi prema majci”

Danas želim s vama podijeliti neke mudrosti koje su me naučile bake.

Baka je uvijek imala najbolje savjete i trudila se prenijeti svoje iskustvo, podsjećajući nas kako se nekada živjelo i kakve terete žene nose. Ta su ih iskustva oblikovala i iz njih izvukla ono najbolje, a sada ih žele podijeliti s nama.

Ponekad smo možda nestrpljivi i izgledamo kao da nam to ne treba, ali zapravo trebamo slušati i prihvatiti ono što je najkorisnije. Evo nekoliko korisnih i poučnih savjeta.

1. Nikada ne pozdravljaj muškarca s mrzovoljnim licem. Moguće je da je umoran ili gladan, pa ga pitajte kako je. Svaki teret je prihvatljiviji kada je čovjek sit i prijateljski mu se ispriča.

2. Žena mrzi muškarca samo jednom, i nema povratka. Zato je uvijek uredna i uredna, zato te uvijek želi zagrliti, i ne želi pobjeći od tvoje neurednosti. Ne govori uvijek ono što ti padne na pamet. Ako vam padne na pamet neka glupost, idite po čašu vode i zadržite je za sebe. Svaka preostala žena je zlatna.

3. Riječi su med i otrov. Jednom izgovorene ne mogu se vratiti. Zato je najbolje šutjeti. Pazite s kim imate posla. Čovjek je nezahvalan i dosadan kad je mlad, što da radi kad ostari? Prilikom odabira životnog partnera obratite pozornost na njegovo ponašanje prema ženama u obitelji. To će vam najbolje pokazati kako će se ponašati prema vama za nekoliko godina kada zaljubljenost prođe. Ako se ne brine za vlastitu majku, neće se brinuti ni za vas, ni za vašu obitelj, pa čak ni za vašu djecu.

4. Mladosti nisu strane tragedije i znam da želite sve isprobati, ali zapamtite jednu stvar, djeco – ne vozite brže od svog anđela čuvara. Vjerujte, kad ostarite, sve što ste radili u mladosti činit će vam se besmislenim.

Neka vam ovi bakini savjeti budu vodič kroz život. Cijenite mudrost i iskustvo prethodnika, jer oni sadrže neprocjenjivo blago. Neka vas dobrota, brižnost i mudrost prate kroz životno putovanje.

Back to top button
fullbrightscholarships