Lifestyle

ALBANKA ŽELI DA PODIŽE DETE U PRAVOSLAVLJU: Umro joj muž Srbin, neće da se vrati u Albaniju (VIDEO)

Petogodišnji Aleksandar Lepović živi sa svojom majkom Dritom u Zubinom Potoku. Drita, inače Albanka, udala se za Srbina pre sedam godina i preselila se u ovaj kraj. Nažalost, detetov otac je preminuo, te sada majka i sin žive sami, suočavajući se s teškim životnim uslovima.

Drita je došla iz Albanije 2008. u selo Kaludra, gde je živela do smrti svog supruga. Nakon gubitka supruga, uz pomoć lokalne samouprave i kancelarije za Kosovo i Metohiju, Drita se preselila u kuću u Zubinom Potoku, koja je bila u vlasništvu njenog pokojnog muža.

Iako je mogla razmotriti povratak u Albaniju zbog teškog života i loših uslova, Drita je odlučila ostati u Srbiji i odgajati svog sina Aleksandra u duhu pravoslavlja. Ipak, suočena je s izazovima jer nema srpske papire, državljanstvo, niti pravo na roditeljski dodatak. Njen jedini izvor prihoda je socijalna pomoć u iznosu od 11.000 dinara mesečno.

Njena hrabrost proizlazi iz ljubavi prema sinu Aleksandru, koji je nedavno napunio pet godina. Iako živi u teškim uslovima, Drita se retko žali. Trenutno pokušava skupiti novac kako bi završila dodatne sobe u kući i rešila problem s vlagom. Aleksandar bi trebao krenuti u obdanište, ali majka nema dovoljno prihoda za to.

Protojerej Milan Kavkić iz lokalne eparhije izrazio je podršku i istakao napore u pomaganju Driti. Aleksandar će uskoro krenuti u školu, što će predstavljati dodatni izazov, ali i pored finansijskih poteškoća, majka i sin su srećni što su zajedno.

Drita je svesna teškoća, ali sa optimizmom gleda u budućnost. Govori o planovima za dobijanje srpskog državljanstva za dve godine, iako je njen suprug preminuo pre nego što je mogao prijaviti brak. Uprkos izazovima, zajednica u Zubinom Potoku prihvatila ju je s ljubaznošću i pruža podršku.

Drita i Aleksandar su duboko povezani, a Dritina najveća želja je pružiti sinu bolje uslove za život u rodnom mestu njegovog oca, ma koliko to bilo izazovno.

UKOLIKO ZELITE DODAJTE ME NA PROFIL ISPOD:
PROFIL

error: Content is protected !!