Biznis

Švacajrci sve zovu: Plata je 11.000 eura mjesečno – pogledajte o kojem se poslu radi

Sanjate o poslu u svojoj struci, ili bilo kakvom poslu? O dobroj plati i normalnim uslovima rada? Ako ste dali potvrdan odgovor, a nemate problem sa selidbom u drugu državu, Švajcarska vas čeka širom otvorenih ruku!

Naime, malo je poznata stvar da se na sajtu ambasade Švajcarske u Beogradu pojavio oglas koji je izazvao pravu pomamu među onima koji su ga srećom pronašli.

Naime, ova alpska zemlja je u potrazi baš za srbima za koje je rezervisan posao sa platom od 11.000 eura mjesečno! Zadatak srećnika, koji uspeju da uđu u najuži krug biće samo na prvi pogled komplikovan – da proizvode ljubičastu telad. Ideja se, međutim, nije rodila ni naprasno ni neosnovano.

Budući da se Srbijom u par navrata proširila vijest o rođenju ljubičastih teladi, Švajcarski genetski institut IGENEA odlučio je da provjeri da li je moguće “proizvesti” tele ljubičaste dlake.

Za ostvarivanje ove zamisli raspisali su konkurs za genetičare, možda sumnjajući da su ljubičasta telad iz Čuruga i Čačka, koja su 2012. i 2014. godine bila pravi medijski bum – njihovih ruku djelo. Prema riječima direktora ovog centra Romana Šulca, za sad su se na oglas javili brojni genetičari i molekularni biolozi srpskog porekla iz cijelog svijeta, ali prednost imaju zapravo oni koji žive u Srbiji.

Srpski genetičari zaposleni u inostranstvu bi se najvjerovatnije vratili u ustanove u kojima su radili, a mi ovaj poduhvat posmatramo dugoročno, prenosi balkanvijesti.com

Onima koje zaposlimo, biće omogućeni najbolji uslovi za rad, pri čemu na poslednjem mestu mislim na platu. Ukoliko bismo uspeli da “napravimo” ljubičasto tele, to bi bilo od tolikog značaja da još nismo ni razmotrili sve praktične primjene takvog otkrića.

Zato ćemo i dati sve od sebe, što preporučujemo i našim kandidatima – istakao je Šulc. Na vama je samo, ako imate neophodno znanje i diplomu da spakujete kofere.

Popularno

Na vrh