Magazin

Opšti haos u sudnici: Milan Popović i Severina se sukobili zbog školovanja malog Aleksandra

Sudski je definisano da će sin Milana Popovića i Severine Kojić provoditi podjednako vreme s oba roditelja i da će sve odluke morati da donose zajedno.

Sudija Opštinskog građanskog suda Verica Nikić nepravosnažno je presudila da sin Aleksandar (6) boravi kod oca Milana Popovića (51) prve i treće nedelje u mesecu, u kontinuitetu od nedelje u 20 sati do nedelje u 20 sati, te da roditelji po principu pola-pola dele dete tokom zimskih i letnih praznika.

Prema novoj presudi dečak će naizmenično živeti s majkom Severinom Kojić (45) sedam dana, a zatim će jednako vremena provesti kod oca Milana Popovića. Popović je juče bio na izricanju presude, dok se pevačica se nije pojavila.

– Ovo je presedan, revolucija, pobeda ravnopravnog roditeljstva. Što je najvažnije, pobeda dece rastavljenih roditelja – izjavio je Milan prošlog meseca nakon presude sudije Marine Parać Garma na Opštinskom sudu u Zagrebu. On je tražio od suda da definše šta je zajednička roditeljska briga i da ih navede u rešenje. Tada je rekao kako ga Severina nije obaveštavala o dečakovom zdravstvenom stanju, a po rešenju koje je doneo sud, pevačica je dužna da Milana obavesti o detetovom stanju najkasnije u roku od dva sata od postavljanja lekarske dijagnoze.

Osim toga, ako je jedan roditelj sprečen da bude s detetom duže od 48 sati u kontinuitetu, dužan je da o tome obavesti drugog roditelja i omogući da dete tad boravi s njim. Time drugi roditelj ima prednost pred ostalim članovima porodice.

– To je ono za šta se svi očevi bore. Majka kaže da će ga ostaviti baki, a ovo kaže: ‘Ne, otac je ispred. Moraš ga nazvati’ – ispričao je Milan za 24sata.hr.

– Kada je Severina videla ovo rešenje, jako se uzrujala – rekao je i objasnio kako je i dalje na snazi stara presuda.

– Ovo je samo dopuna staroj presudi. Po staroj ga viđam svaki drugi vikend i svaku drugu sredu – rekao je Popović. Menadžer pevačice Tomica Petrović komentirisao je kako je Severina ‘izborila prvostepenu pobedu’ u procesu koji se vodi kod sudije Marine Parać Garma. Ona je, kaže Petrović, ostavila na snazi dosadašnju odluku prema kojoj Aleksandar živi s majkom u Zagrebu, a dodatno je uredila komunikaciju između roditelja, koji su dosad komunicirali isključivo SMS porukama i elektronskom poštom.

Klikni da komentarišeš vijest

Upiši odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Popularno

Na vrh