Svijet

Napeta atmosfera: Fotografija Trumpa i Merkel na sastanku G7 postala viralni hit

Njemačka vlada objavila je fotografiju sa sastanka G7, u čijem središtu su Donald Trump i Angela Merkel.

Fotografija sa sastanka G7 koju je objavila njemačka vlada u subotu postala je viralni hit. “Čini se da ova fotografija govori 1000 riječi: Trump sjedi s prekriženim rukama, a njemačka kancelarka naginje se prema njemu dok ih ostali vođe okružuju”, piše CBS News.

Ova fotografija je u velikom kontrastu sa službenim fotografijama Bijele kuće koje pokazuju “pomirljive” prizore Trumpa i drugih svjetskih vođa. Postala je viralni hit prije Trumpove izjave da će povući američku podršku izjavi G7. Trump je na Twitteru objavio da je nakon “lažnih izjava kanadskog premijera Trudeaua naložio svojim predstavnicima da ne prihvate konačnu zajedničku izjavu”.

Na konferenciji za novinare nakon Trumpova odlaska, Trudeau je izjavio da će uzvratiti SAD-u uvođenjem carina koje će stupiti na snagu 1. jula: “Mi Kanađani smo pristojni i razumni, ali nećemo dopustiti manipulacije”. Trudeau se ne pojavljuje na objavljenoj fotografiji, što također prikazuje tenzije tokom summita, prenosi Index.hr.

Objavljene su i fotografije s doručka Vijeća za jednakost spolova u subotu ujutro koje prikazuju prazan stolac na Trumpovu mjestu nakon što je zakasnio. Trudeau je u uvodnom govoru rekao: “Oni koju su zalutali pronaći će svoja mjesta kada stignu”.

Klikni da komentarišeš vijest

Upiši odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Popularno

Na vrh