Region

Grad VELIČINE LJEŠNIKA pada u SRBIJI, Užice prekriveno ledom

Nevreme praćeno jakim pljuskom pogodilo je danas pojedine delove Vojvodine. U užičkom kraju sevale su munje i padao je grad veličine lešnika.

Snažna oluja praćena grmljavinom i gradom veličine lešnika koji je padao deset minuta, pogodila je oko 14 sati centar Užica, ali i širi region oko ovog grada.

Za samo nekoliko minuta letnja kiša se pretvorila u oluju koja je donela graške grada od čijeg dobovanja po prozorima su se jedva čuli udari gromova.

Delovi Užica bukvalno su prekriveni ledom, a strmim ulicama u centru grada teku potoci vode. Pojedini krovovi se bele kao u sred zime.

Još uvek je rano da bi se znalo da li je grad pričinio štetu u samom gradu, ali je izvesno da su poljoprivredni usevi u okolini uništeni.

Snažno nevreme oko 12.30 sati praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je opštinu Priboj i Tutin. Grad jakog tenziteta i veličine lešnika padao je u Starom i Novom delu grada Priboja.

Nevreme je nanelo štetu poljoprivrednim usevima u naseljima koja su blizu grada, stradali su i malinjaci, a kolika je tačno šteta znaće se tokom narednih dana.

Ogromnu količinu vode koja je pala u kratkom roku i ulice su poplavljene.

Jak pljusak pao je u Bačkoj, u Bečeju i okolini, dok je kiše, munja i grmljavine bilo i u Novom Sadu i okolini.

Kako prenose građani na društvenim mrežama, kiša je padala i u Nadalju, u blizini Bačkog Gradišta, ali u okolini Odžaka.

Olujnog nevremena bilo je u Banatu, u okolini Zrenjanina i Kikinde.

Inače, Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na pojavu vremenskih nepogoda za područje cele Srbije koje je na snazi od danas do četvrtka.

Meteorolozi su upozorili da je moguća pojava lokalnih vremenskih nepogoda, te da bi za tri sata moglo pasti i preko 20 litara kiše po metru kvadratnom. Moguća je pojava olujnog vetra i grada.

Oblačnost će jačati u toku popodneva pa će danas popodne i uveče će biti uslova za pojavu vremenskih nepogoda na području Srbije.

– Očekuje se da se oblačni razvoj sa pljuskovima i grmljavinom intenziviraju danas popodne u svim krajevima, a lokalno će biti uslova za pojavu grada, jakog vetra, ali tome će naknadno biti izdata upozorenja RHMZ. Ta oblačnost će jačati u toku popodneva, a gradonosni oblaci su lokalnog karaktera i obuhvataju manja područja – kaže Slobodan Sovilj iz RHMZ.

Kako naši čitaoci javljaju, u Nišu je situacija vrlo slična, nevreme praćeno gradom na autoputu Beograd-Niš, spustilo je temperaturu sa 36 na 16 stepeni Celziusa.

Izvor:Alo.rs

Klikni da komentarišeš vijest

Upiši odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Popularno

Na vrh