Connect with us

Magazin

Hirurg koji je 6 sati operisao Darka Lazića i ugradio mu kuk i klin na butnoj kosti: Sve je proteklo u najboljem redu!

Objavljeno

on

Pjevaču Darku Laziću u operaciji koja je trajala više od šest sati u KBC Zemun ugrađen mu je vještački kuk, kao i klin na butnoj nozi.

Tim hirurga vodio je direktor Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“ prof. dr sc. med. Zoran Baščarević koji je za Kurir rekao da je operacija uspješno prošla.

“Jedino što mogu da vam kažem jeste da je operacija protekla u najboljem redu. Sve je uspješno prošlo”, rekao je za Kurir dr Baščarević.

Operacija je trajala više od šest sati i prošla je bez komplikacija. Darko je uveden u salu u 7.30, a operacija je završena u 14.20, saznajemo iz izvora u bolnici. Kako smo saznali, operacija je morala je da traje tako dugo budući da su prvo ljekari morali da saniraju butnu kost, da ugrade klin, pa tek onda se moglo početi sa ugradnjom proteze.

Podsjetimo, Darko Lazić doživio je saobraćajnu nezgodu 23. oktobra u ranim jutarnjim satima, kada se četiri puta prevrnuo kolima i završio u livadi pored puta. Pjevač je zadobio teške tjelesne povrede. Polomljena mu je jagodica, devet rebara, butna kost i to na mjestu gdje ulazi u karlicu, a zadobio je i hematom na glavi.

(Kurir)

POPULARNO

Copyright © 2018 MegaVijesti.com