Connect with us

Magazin

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA: Usred dana ubili manekenku s Instagrama u Porscheu

Objavljeno

on

Instagram zvijezda Tara Fares iz Iraka ubijena je prije nekoliko sedmica u Bagdadu. Djevojku je ustrijelio nepoznati muškarac dok je vozila, a počinitelj još nije poznat policiji. U medije je dospjela snimka na kojoj se vide dva muškarca koji bježe na motoru nakon što su pucali u djevojku u bijelom Porscheu.

Taru Fares su krajem prošlog mjeseca upucali dok se ona nalazila u vozilu koje se kretalo po četvrti Camp Sarah u Bagdadu. Mlada zvijezda društvenih mreža bila je kršćanka, majka joj je bila Libanonka, a otac Iračanin. Živjela je u gradu Erbilu i ponekad posjećivala glavni grad Bagdad. Bila je poznata po odvažnom odijevanju i objavama na društvenim mrežama.

Tara se žestoko protivila pravilima života žena u Iraku te je na svom Instagramu često govorila o diskriminaciji. Skupila je gotovo tri miliona pratitelja na Instagramu i naizgled živjela kao i ostatak njenih vršnjakinja u svijetu – šminkala se, mijenjala boju kose, fotkala selfieje i putovala. Međutim, njen život u Iraku nije bio nimalo lagan, a njena smrt potresla je hiljade ljudi širom svijeta.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

كَم سَنَةْ .. وأنا التوازنُ بين ما يجب ؟ وأنا التوازنُ بين مَنْ جاءوا ومن ذهبوا وأنا التوازنُ بين من صَمَدوا ومن هربوا وأنا التوازنُ بين ما يَجِب : يجب الذهابُ الى اليسارْ يجب التوغلُ في اليمينْ يجب التمترسُ في الوسطْ يجب الدفاعُ عن الغلطْ يجب التشككُ بالمسارْ يجب الخروجُ من اليقينْ يجب الذي يجب .. يجب انهيارُ الأنظمةْ يجب انتظارُ المحكمةْ وأنا أُحبك .. سوفَ أحتاجُ الحقيقةَ عندما أحتاجُ تصليح الخرائط والخططْ محمود درويش

Objavu dijeli Tara Fares | تاره فارس (@its.tarafares)

IZVOR: index.hr

POPULARNO

Copyright © 2018 MegaVijesti.com