Connect with us

Vijesti

U Predsjedništvu BiH neću kalkulisati, ali ako neko zaustavi RS, zaustaviću sve

Objavljeno

on

Prema prvim preliminarnim rezultatima nakon obrađenih 43 posto glasačkih mjesta, Milorad Dodik vodi u utrci za člana Predsjedništva BiH iz RS.

Izbornu pobjedu proglasio je i zvaničnih rezultata CIK-a BiH, a na upit novinara kad planira doći u Sarajevo, odgovorio je: “Ne planiram brzo”.

Kao članu Predsjedništva BiH, poručio je da će mu RS biti na prvom mjestu i da neće iznevjeriti njene građane.

“Boriću se za RS, izabran sam u RS i moj zadatak je da se borim za RS isključivo. BiH se sastavlja, a ja u Predsjedništvo BiH idem kao izaslanik srpskog naroda”, poručio je Dodik.

Kazao je takođe da će mu prioritet biti vraćanje na ustavne pozicije svih subjekata u BiH, te sprječavanje kretanja ka centralizaciji i unutarizaciji.

Rekao je i kako će tražiti i insistirati na novom dijalogu o svim pitanjima koja nisu u skladu sa Ustavom, a koje su nametnuli visoki predstavnici i usvojio Parlament BiH

Kako je istakao, u Predsjedništvu BiH neće kalkulisati.

“Ako je moguće da napravimo nešto dobro za čitavu BiH, uradićemo. Tražim da niko nikome ne smeta i da svi zajedno doprinesemo tome da se razvijaju svi. Ako neko zaustavi RS u nečemu, neka računa na to da je zaustavljeno sve”, kategoričan je Dodik.

On je naveo kako SNSD očekuje da će u Parlamentu BiH imati deset poslanika, te da nema posebne želje kada je u pitanju formiranje koalicije na nivou BiH.

“Ko pobijedi kod druga dva naroda, bez obzira na to da li se nama svidjelo ili ne. Da mi sada uzmemo nekog iz opozicije, to bi vjerovatno bi bilo fer prema SDA-u, ali mislim da konačno treba uspostaviti princip da pobjedničke snage u narodima moraju da budu poštovane”, zaključio jee Dodik.

(Vijesti.ba)

POPULARNO

Copyright © 2018 MegaVijesti.com