Connect with us

Vijesti

Otkriveno šta je odalo napadače na novinara Vladimira Kovačevića

Objavljeno

on

Na metalnoj palici, pronađenoj nakon pokušaja ubistva Vladimira Kovačevića (36), novinara BN televizije, policija je otkrila DNK trag boksera Marka Čolića (31), koji je zbog ovog brutalnog napada već u pritvoru, saznaju Nezavisne novine.

Izvor odlično upućen u detalje dosadašnje istrage, potvrdio nam je da je Nedeljko Dukić (27) iz Kneževa/Skender Vakufa, koji je osumnjičen da je sa Čolićem premlatio Kovačevića, pobjegao u Sloveniju! Dukić je, naime, posljednji put lociran u jednom stanu u Sloveniji, a pretpostavlja se da se krije u toj državi ili u Hrvatskoj.

“Na dan hapšenja Čolića, 8. septembra, Dukić je preko graničnog prelaza Gradiška ušao u Hrvatsku. Preko granice ga je prevezao prijatelj, koji se vratio u BiH. Dukić je otišao u Sloveniju i utvrđena je i lokacija na kojoj je bio nekoliko dana, a zatim mu se gubi svaki trag”, otkrivaju izvori bliski istrazi.

Dok se Čolić nalazi iza brave, za njegovim prijateljem traga policija. Protiv Dukića je podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka. Taj izvještaj tereti odbjeglog mladića da je 26. avgusta oko 20.40, u banjalučkoj Ulici Banović Strahinje, zajedno s bokserom brutalno premlatio novinara.

“U skladu s uputstvom o potražnoj djelatnosti MUP-a RS, za tim licem je na snazi raspis o traganju. Sve informacije i saznanja, kao i dokumentaciju koju imamo za navedeno lice, odnosno gdje se nalazi, gdje boravi, dostavili smo Okružnom javnom tužilaštvu uz izvještaj”, kazao je juče Darko Novković, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Banja Luka.

Čolić i Dukić, koji je ranije robijao zbog pljačke, poznaju se i druže godinama, a zajedno su, po riječima brojnih Banjalučana, radili i na obezbjeđenju jednog banjalučkog noćnog kluba. U Kneževu/Skender Vakufu kažu da Dukića nisu vidjeli duže vrijeme.

Vjeruje se da se sakrio shvativši da je bokser uhvaćen.

Kovačević je ranije iznio zahtjeve od kojih ne odustaje, a to je da bude pronađen i uhapšen drugi napadač te da se utvrde imena nalogodavaca. U tome i dalje ima bezrezervnu podršku kolega.

Čolić je, inače, već sedmicama u pritvoru, a policija je protiv njega pronašla niz čvrstih dokaza, uključujući DNK trag, kao i snimak kamere koja je, po svemu sudeći, snimila kretanje boksera.

On se, prisjetimo se, tokom kriminalističke obrade u policiji branio ćutanjem. Potom ga je ispitao i tužilac te zatražio da mu se odredi pritvor, a taj zahtjev tužioca naišao je na zeleno svjetlo sudije Okružnog suda u Banjoj Luci.

POPULARNO

Copyright © 2018 MegaVijesti.com