Connect with us

Vijesti

Sahranjena beba zbog koje se otac izbo 19 puta, jecaji odzvanjali grobljem: Majka se srušila na zemlju kad su malenog Larisa spuštali u raku!

Objavljeno

on

Povorka od stotinjak ljudi ispratila je juče u Srpskoj Crnji na vječni počinak malog Larisa Lakatuša, koji je sahranjen u bijelom kovčegu.

Dječak, star svega devet mjeseci, preminuo je u petak uveče na putu do kikindske bolnice. U zvaničnom izvještaju sa obdukcije navodi se da je izdahnuo od komplikacija prouzrokovanih upalom pluća.

Skrhana, majka Dragana nije izdržala kada su njenog sina spuštali u raku. U jednom trenutku koljena su joj zaklecala, preblijedila je i sručila se na zemlju. Rođaci su joj odmah pritrčali u pomoć, polivali je vodom i prenijeli je u hlad. Dragana je davala znake života, ali se nije pomijerala. Oči su joj bile sklopljene u trenutku dolasku ljekara iz Doma zdravlja u Srpskoj Crnji, koji su je zbrinuli.

– Jadnica, šta je sve preživjela, nije ni čudo što se onesvijestila i što nema snage – komentarisala je jedna rođaka.

Tijelo devetomjesečnog Larisa sahranjeno je u bijelom kovčegu sa njegovom omiljenom igračkom, u prisustvu najbližih rođaka i prijatelja.

Larisovi deda Željko Lakatuš i pradeda Ostoja Jovanović nijemo su čučali pored rake dok je bijeli kovčeg pokrivala zemlja.

Bolni vapaji i jecaji prisutnih prolamali su se grobljem: „Larise, Larise naš“.

Prema riječima majke Dragane, do smrti je došlo kada je beba dobila temperaturu veću od 39 stepeni. Larisa su odveli u zrenjaninsku bolnicu, a poslie pregleda je vraćen kući. U toku večeri, malenom Larisu se stanje naglo pogoršalo, pa je sanitetom hitno prebačen u Kikindu, ali je njegovo srce prestalo da kuca u toku vožnje. U izvještaju ljekara iz bolnice u Zrenjaninu se navodi da su roditelji odbili da smjeste dijete u bolnicu, iako im je rečeno da mu je neophodno hitno liječenje. Majka tvrdi da su joj ljekari, navodno, rekli „da nema potrebe da ostaje u bolnici“.

Željko Lakatuš, deda preminule bebe, kaže za ,,Alo!“ da će se potruditi da se sazna istina o smrti njegovog unuka.

-Tražićemo pravdu. Utvrdićemo kako je Laris liječen i zašto se desila ova tragedija. Nećemo ćutati dok ne saznamo da li je riječ o propustu ili nekom nesporazumu – izričit je Željko.

(Alo.rs)

POPULARNO

Copyright © 2018 MegaVijesti.com