Connect with us

Lifestyle

Djeca pate zbog roditeljskih svađa

Objavljeno

on

Poremećaj bračnih odnosa može se višestruko odraziti na kompletan razvoj djece. Tako su brojna istraživanja pokazala da djeca koja žive s oba biološka roditelja u harmoničnoj zajednici pokazuju daleko najbolje rezultate u školi.

Za razliku od njih, djeca razvedenih roditelja i djeca koja žive u paklu narušenih bračnih odnosa, nerijetko u tinejdžerskoj dobi pribjegavaju alkoholu, cigareti i drugim porocima modernog doba. Takva djeca su nezainteresirana za obrazovanje i najčešće postižu veoma loše rezultate u školi.

Život u porodičnom okruženju koje karakterizira stalni sukob i svađe roditelja, uzima ogroman danak u razvoju djece. Takva djeca postižu veoma slabe rezultate na svakom životnom polju. Sve to ukazuje na činjenicu da loši bračni odnosi i poremećena harmonija bračnog života uzimaju ogroman danak u pravilnom odrastanju i formiranju zdrave ličnosti.

Dakle, dragi roditelji, imajte sve ovo na umu i znajte da je na vama ogromna odgovornost u podizanju zdravog i normalnog naraštaja. Ugrizite se za jezik i dobro razmislite prije nego što započnete međusobne sukobe, prepirke i svađe. Na kraju, niko vam nije dao pravo da uništavate jedan novi život!

Autor: “Bebe i mame”

POPULARNO

Copyright © 2018 MegaVijesti.com